20 mei 2012

Burgemeester Henri MUS begraven te Ecquetot (Oise)


Deze week was ik op zoek naar de mogelijke begraafplaats van de echtgenote van burgemeester MUS Henri (Henricus-Josephus), nl Mevr Aernoudt.  
Uit opzoekingen bleek dat ze was overleden in 1943 te Ecquetot.  Toen we op doorreis waren naar Monviette besloot ik samen met mijn man een ommetje te maken langs dit dorp. 


Wat bleek...  Op de begraafplaats  - dat natuurlijk  helemaal verscholen lag -  .. was er een grafzerk van Mme Mus, née Aernoudt 1863-1943.  Maar op ditzelfde grafzerk stond ook haar man vermeld.  Dus na al mijn zoekwerk op de begraafplaatsen in de regio Groot- Nieuwpoort werd ik uiteindelijk toch beloond.



 Henri was burgemeester van 1896 tot 1921, werd geboren te Slijpe op 5 mei 1861 en overleed te Nieuwpoort op 4 februari 1950.

Naast hen is er nog een ruimte voorzien voor het echtpaar Mus-Grenier...

Mochten jullie nog dergelijke vondsten tegenkomen, laat het me gerust weten.  Of stuur me een foto met de nodige uitleg om te kunnen publiceren.  Zo houden we alle sint-jorisnaren, waar ze ook mogen rusten, in ere.

13 mei 2012

3 juni 2012 - Voordracht genealogie en DNA-onderzoek te Oostduinkerke

Op zondag 3 juni 2012 wordt iedereen uitgenodigd om 10:30 u in het Erfgoedhuis 'Bachten de Kupe' , Leopold-II-laan 2 te Oostduinkerke voor een voordracht over genealogie en DNA-onderzoek.

De spreker is initiatiefnemer en projectleider van de DNA-projecten van Familiekunde Vlaanderen en tevens ook nationaal voorzitter van Familiekunde Vlaanderen.

GRATIS TOEGANG

Graag deelname bevestigen bijvoorzitter Familiekunde Vlaanderen regio Westkust vzw, Joeri Stekelorum op stekelorum@telenet.be







02 mei 2012

In Memoriam André VANDEVELDE

Vandaag ontving ik het droevig bericht van het overlijden van André Vandevelde.
Vorig jaar werd hij 100 jaar.  Zijn zus Denise verliet ons reeds  op 13 maart 2012.
André was landbouwer op de hoeve van zijn ouders 'de Roode Poort'. Zijn zoon Charles baat deze boerderij momenteel uit.


Bij deze wens ik de familie mijn diepste medeleven te betuigen.

Meer genealogische gegevens over deze familie kun je hier bekijken