18 april 2012

Opening ERFGOEDHUIS 'Bachten de Kupe' op vrijdag 20 april 2012

In juni 2011 verlieten de diensten van het Sociaal Huis het oud-gemeentehuis van Oostduinkerke om hun intrek te nemen in het nieuwe gebouw aan de Ter Duinenlaan in Koksijde. Het voormalige gemeentehuis van Oostduinkerke is een pareltje dat de geschiedenis van het dorp in zich draagt en daarom uitermate geschikt leek voor de uitbouw van een erfgoedhuis.

In het voorjaar van 2011 besliste het gemeentebestuur de bedreigde documentaire verzameling en het archief van de heemkundige kring Bachten de Kupe te redden en onder te brengen in het oud-gemeentehuis van Oostduinkerke.
Ondertussen is al heel wat gebeurd in het gebouw: het interieur kreeg een heuse facelift en verschillende diensten en verenigingen namen er hun intrek.

Op vrijdag 20 april wordt het erfgoedhuis officieel ingehuldigd en krijgt de naam: Erfgoedhuis Bachten de Kupe.

Volgende diensten en verenigingen hebben er hun stek gevonden: 5-Art, Vrienden van het Nationaal Visserijmuseum, UNESCO Vlaanderen, Bibliotheek NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum, heemkring Bachten de Kupe, archiefdienst Koksijde, Familiekunde Vlaanderen, KOKSIJDEverbeeldt, radioamateurs, PWA-Koksijde, jumelagecomité Oostduinkerke.

Het erfgoedhuis is elke namiddag open.

Info: Dorine Van Steertegem – T. 058 53 30 72 of via dorine.vansteertegem@koksijde.be

Bron:Persdienst Koksijde

PROGRAMMA Opening :


Door het groot aantal inschrijvingen gaat het academisch gedeelte en receptie door in het visserijmuseum.  Tussenin wordt het erfgoedhuis 'Bachten de Kupe' bezocht !

Geen opmerkingen: