20 mei 2012

Burgemeester Henri MUS begraven te Ecquetot (Oise)


Deze week was ik op zoek naar de mogelijke begraafplaats van de echtgenote van burgemeester MUS Henri (Henricus-Josephus), nl Mevr Aernoudt.  
Uit opzoekingen bleek dat ze was overleden in 1943 te Ecquetot.  Toen we op doorreis waren naar Monviette besloot ik samen met mijn man een ommetje te maken langs dit dorp. 


Wat bleek...  Op de begraafplaats  - dat natuurlijk  helemaal verscholen lag -  .. was er een grafzerk van Mme Mus, née Aernoudt 1863-1943.  Maar op ditzelfde grafzerk stond ook haar man vermeld.  Dus na al mijn zoekwerk op de begraafplaatsen in de regio Groot- Nieuwpoort werd ik uiteindelijk toch beloond. Henri was burgemeester van 1896 tot 1921, werd geboren te Slijpe op 5 mei 1861 en overleed te Nieuwpoort op 4 februari 1950.

Naast hen is er nog een ruimte voorzien voor het echtpaar Mus-Grenier...

Mochten jullie nog dergelijke vondsten tegenkomen, laat het me gerust weten.  Of stuur me een foto met de nodige uitleg om te kunnen publiceren.  Zo houden we alle sint-jorisnaren, waar ze ook mogen rusten, in ere.

1 opmerking:

MC Vandevelde zei

Chantal,
Een weetje : de echtgenote van burgemeester Henri Mus was de zuster van mijn overgrootmoeder Maria Ludovica (of Marie-Louise) Aernoudt. Maria Ludovica was gehuwd met Isidoor Broucke. Zij boerden op het Groot Noordhof in Ramskapelle. Maria Ludovica en Isidoor waren de ouders van mijn grootmoeder Alice Broucke die gehuwd was met Cyriel Vandevelde.