21 april 2012

Overlijden Hendrik Peel - 15 april 2012

Na een slepende ziekte is Henri thuis te Sint-Joris overleden.
Hendrik was de jonste van 8 kinderen. Liep school te Stuivekenskerke en ging achteraf aan 't VTI houtbewerking volgen.
Nadien werkte hij bij Germain Vandenbussche (Industriebouw Vandenbussche) waar hij zich opwerkte tot werfleider en tot aan zijn pre-pensioen bleef werken. Hij was een graaggeziene persoon, die steeds met raad en daad iedereen bijstond.
Sedert 1961 wonen ze aan de Brugse Steenweg 80.
Hendrik was de echtgenoot van Marie-Thérèse Delanghe.
Hij werd geboren te Diksmuide op 30 juni 1938 en is
godvruchtig thuis overleden op 15 april 2012.
Samen hadden ze 3 kinderen : Ann, Rudi en Stefaan.
Ondertussen zijn Henri en Trees al opa van 11 kleinkinderen.

18 april 2012

Opening ERFGOEDHUIS 'Bachten de Kupe' op vrijdag 20 april 2012

In juni 2011 verlieten de diensten van het Sociaal Huis het oud-gemeentehuis van Oostduinkerke om hun intrek te nemen in het nieuwe gebouw aan de Ter Duinenlaan in Koksijde. Het voormalige gemeentehuis van Oostduinkerke is een pareltje dat de geschiedenis van het dorp in zich draagt en daarom uitermate geschikt leek voor de uitbouw van een erfgoedhuis.

In het voorjaar van 2011 besliste het gemeentebestuur de bedreigde documentaire verzameling en het archief van de heemkundige kring Bachten de Kupe te redden en onder te brengen in het oud-gemeentehuis van Oostduinkerke.
Ondertussen is al heel wat gebeurd in het gebouw: het interieur kreeg een heuse facelift en verschillende diensten en verenigingen namen er hun intrek.

Op vrijdag 20 april wordt het erfgoedhuis officieel ingehuldigd en krijgt de naam: Erfgoedhuis Bachten de Kupe.

Volgende diensten en verenigingen hebben er hun stek gevonden: 5-Art, Vrienden van het Nationaal Visserijmuseum, UNESCO Vlaanderen, Bibliotheek NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum, heemkring Bachten de Kupe, archiefdienst Koksijde, Familiekunde Vlaanderen, KOKSIJDEverbeeldt, radioamateurs, PWA-Koksijde, jumelagecomité Oostduinkerke.

Het erfgoedhuis is elke namiddag open.

Info: Dorine Van Steertegem – T. 058 53 30 72 of via dorine.vansteertegem@koksijde.be

Bron:Persdienst Koksijde

PROGRAMMA Opening :


Door het groot aantal inschrijvingen gaat het academisch gedeelte en receptie door in het visserijmuseum.  Tussenin wordt het erfgoedhuis 'Bachten de Kupe' bezocht !