28 mei 2014

Erfgoedwandeling door Nieuwpoort-Bad op zondag 15 juni 2014 - o.lv. gids Friede Lox

Hallo vrienden,

Op zondag 15 juni 2014 verzamelen we om 9:45 u op het Nieuwlandplein om zeker om 10 u van start te gaan - einde op het Hendrikaplein om 12 uur.

Na een kort historisch overzicht van het ontstaan van de badplaats verkent men al wandelend een minder toeristisch gebied in het gedeelte dat de ‘SIMLI-wijk’ wordt genoemd.
Het accent wordt gelegd op de straatnamen die verwijzen naar kunstenaars, literatoren, schilders, beeldhouwers en ook componisten, die vanaf de ontwikkeling van het kusttoerisme onze kust met de grootste gedrevenheid de onvatbare diversiteit van het zeeklimaat weergaven, met empathie het harde bestaan van de vissersbevolking beschreven en op kleurrijke wijze de vakantiesfeer aan zee bezongen. Ondanks de twee Wereldoorlogen bleven steeds nieuwe kunstenaars het gebied opzoeken: sommige als vakantiegangers, andere op blijvende wijze.
De wandeling eindigt ter hoogte van het Hendrikaplein waar op de Zeedijk een arduinen steen de datum weergeeft van het begin van “exploitatie zeebaden”.

Gratis voor Leden Familiekunde Vlaanderen
Niet-leden : 2 euro

Inschrijven vooraf bij onze voorzitter Joeri Stekelorum : stekelorum@telenet.be

http://familiekunde-westkust.be/Pdf%20files/folder_nieuwpoort-bad.pdf

Geen opmerkingen: