25 juni 2010

Sint-Joris krijgt eerste hotel !

Vandaag stond in het Nieuwsblad volgend bericht te lezen :

Hotel-restaurant 'Gemeente Huis' geopend in oud gemeentehuis.

Op het Sint-Jorisplein opende het nieuwe hotel-restaurant Gemeente Huis onder ruime belangstelling zijn deuren, en dat is een primeur voor het dorp.

'Gemeente Huis', de naam van de nagelnieuwe horecazaak op het stemmige plein van de Nieuwpoortse deelgemeente Sint-Joris is niet toevallig gekozen. Luc Vansteenland en zijn echtgenote Annie Vantieghem kochten immers enkele jaren geleden het oud gemeentehuis op, om er een buitenverblijf van te maken. Maar dat draaide enigszins anders uit.

'Inderdaad', vertelt Luc Vansteenland, die van zijn geboorte in 1954 tot in 1977 in Sint-Joris woonde en in Oostende een garage uitbaat. 'We hebben er met de kinderen over gediscussieerd en we hebben uiteindelijk besloten om het gebouw grondig te renoveren en er een hotel met restaurant onder te brengen.


Vansteeland vroeg aan studiebureau Plantec om een ontwerp te maken, en voor de landelijke, maar toch moderne stijl zorgde DSM Design. 'Alleen de muren bleven rechtop. We stonden er op om de gevel integraal te behouden, om zo de unieke sfeer van het Sint-Jorisplein geen oneer aan te doen', zegt de nieuwbakken uitbater.

De werkzaamheden aan het eerste hotel ooit in het centrum van Sint-Joris startten twee jaar geleden. Alle voorzieningen bevinden zich op het gelijkvloers.

'We beschikken over zes kamers met alle mogelijke comfort, en één daarvan is volledig uitgerust voor rolstoelpatiënten', zegt Ann. 'Het restaurant kan ruim veertig personen herbergen en we hebben ook een terras vooraan, een orangerie en een open terras achteraan.'

Naar aanleiding van de opening heeft Ann voor Luc trouwens de verrassing van zijn leven georganiseerd. 'Klopt. We hebben een eigen bier laten brouwen, dat in de zaak geschonken wordt: het Steenlandje.'

Gemeente Huis, Sint-Jorisplein 11, Nieuwpoort, 058-23.63.35, info@hotelgemeentehuis.be,www.hotelgemeentehuis.be

Geen opmerkingen: